PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Montaner demana al Tribunal de Corts que anul·li la investigació

La consellera creu que Costa hauria de retirar la querella perquè «no té sentit»

Per El Periòdic

La consellera no adscrita, Carine Montaner, en la roda de premsa d’ahir.
La consellera no adscrita, Carine Montaner, en la roda de premsa d’ahir. | EL PERIÒDIC

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, va presentar ahir al Tribunal de Corts un escrit a través del qual demana revisar i anul·lar la investigació que la mateixa magistratura ha obert contra ella per suposada revelació d’informació. L’aute parteix de la querella que el president del Grup Parlamentari Independent, Ferran Costa, va interposar contra Montaner l’estiu passat per haver donat a conèixer sense el seu permís el sou que percebia com a conseller general en un moment en què aquesta informació no era pública. Tot i això, la consellera laurediana va assenyalar que, segons el Grup d’Estats contra la Corrupció (Greco) del Consell d’Europa, els salaris públics no es poden considerar secrets, ni tampoc existeix cap text legislatiu andorrà que ho expressi clarament. I és que al recordar que Montaner va obtenir les dades de Costa «per un error de la CASS», de manera que el seu origen no és il·líct, i si bé va acabar sent de domini públic, en un primer moment només es va traslladar a l’esfera política del Consell General. En aquest sentit, Montaner va apuntar que «vaig comunicar aquesta informació com a defensora del poble andorrà, moralment no em podia callar». Malgrat això, el «més sorprenent» és que «se m’està processant per un presumpte delicte de revelació de secrets que ha suposat una acció de transparència com és la publicació dels sous de tots els consellers al web del Consell General», va afegir.

Montaner també compta amb el suport de l’Institut de Drets Humans d’Andorra, que recorda que, més enllà dels sous, el Greco també recomana fer públic tot el patrimoni dels polítics: «Aquí, la llei de transparència la complim a mitges», va considerar la consellera, que també va posar de manifest que «les nostres institucions s’alluyen de la realitat i no defensen els interessos de la ciutadania». 

Amb tot, Montaner va assegurar que està tranquil·la i que «tornaria a fer exactament el mateix, perquè hi ha molta opacitat en aquest país i, gràcies a un error, hem fet un pas per cada vegada publicar més informació que surt dels contribuents». Així mateix, va insinuar que Costa hauria de retirar la querella perquè «si va votar a favor del salari, quin sentit té?», es va preguntar, tot afirmant que «quan un pren decisions, s’ha d’alinear amb les conseqüències». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT