PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS assegura que Espot no ha convocat les eleccions «per por»

La formació celebrarà un congrés el 25 de gener per aprovar el programa electoral

Per Albert Belis

Pere Baró i Pere López, ahir en roda de premsa a la seu del partit.
Pere Baró i Pere López, ahir en roda de premsa a la seu del partit. | PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) va denunciar ahir que el cap de Govern, Xavier Espot, «sembla que tingui por a les urnes», en referència al fet que encara no hagi convocat les eleccions, tot i que aquest dimarts la junta de presidents, a la qual no va assistir, va marcar el calendari de final de legislatura, amb tres plens el 19, 30 i 31 de gener que inclouen totes les lleis pendents, l’última de les quals la més important: el pressupost de l’Estat per al 2023.

«El Consell General es va autodissoldre sense ell i tots els grups ens vam posar d’acord, també el del seu partit, així que creiem que està fent el ridícul perquè no vol acceptar la situació, ja que deu entendre que no és un bon moment per convocar eleccions», va afirmar el president del partit, Pere López, en una roda de premsa que en principi estava programada per valorar els resultats de l’Observatori d’Andorra Recerca i Innovació (ARI), presentat a finals d’any a Sant Julià de Lòria. 

Segons López, «no presentar-se a la junta de presidents és una falta de respecte als grups, la Sindicatura i els ciutadans, és incomprensible, no té cap mena d’explicació, fins i tot va deixar en una posició de feblesa la síndica». A més, va afegir, «no es pot anar contra l’evidència dels fets, ara toca donar la veu al poble com més aviat millor». De fet, «ara ja no ho pot decidir ni ell perquè el 31 de gener acabarà la legislatura, així ho vam decidir tots», va assegurar el president del PS.

Precisament sobre el període electoral que s’obrirà properament, el PS celebrarà un congrés el 25 de gener, on s’aprovarà el programa electoral de la formació i l’actuació posterior. «Fruit de la feina que hem estat fent darrerament, hi haurà anuncis importants», va avançar el dirigent socialdemòcrata.

Pel que fa a l’Observatori de l’ARI, el secretari d’organització, Pere Baró, va recalcar l’habitatge i el trànsit com a problemes més importants per la ciutadania. En aquest sentit, va lamentar que el Govern hagi descartat la línia ferroviària per massa cara i es va posicionar a favor del tren. A més, va recordar que en les passejades per les parròquies que ha fet la formació aquests darrers mesos, la gent «ens ha dit que no pot viure així». L’enquesta, va destacar, «demostra que hi ha dues maneres de fer: la de DA, que no li importa la pèrdua de poder adquisitiu, i la nostra, que introduïm esmenes al pressupost de caràcter social».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT