PUBLICITAT

Andorra la Vella

Només 4 dones de 142 bombers

Cinc nous membres del cos juren el càrrec, mentre s’anuncien més promocions els dos anys vinents

Per Albert Belis

Acte de jurament de la 35a promoció, ahir a la caserna de Santa Coloma.
Acte de jurament de la 35a promoció, ahir a la caserna de Santa Coloma. | SFGA/CEsteve

La caserna de Santa Coloma va acollir ahir l’acte de jurament de la 35a promoció del CPEIS (Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis). Davant del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i, en absència del director del cos, el director adjunt, Jaume Sánchez, i el cap de Govern, Xavier Espot, cinc nous membres dels bombers van prendre jurament, quatre homes i només una dona. De fet, durant l’acte es va revelar que dels 142 membres del cos que hi ha actualment en actiu, només quatre són dones.

«Ens fa moltíssima il·lusió i cada vegada volem més dones, així que les motivem a totes perquè es presentin per ser bomberes», va afirmar el director adjunt del cos, Jaume Sánchez. Així les coses, «hem trencat tots els mites, ja que tenim una noia que ha acabat la formació i és una professional de cap a peus», va assegurar Sánchez. Sobre això, Rossell va afirmar que «ens hem de felicitar que hagi entrat una nova dona al cos» i, a partir d’aquí, «és un tema vocacional», ja que «si algú vol exercir una professió, és perquè li agrada». Així, «com més dones hi hagi als cossos especials, pot animar-ne més a fer el pas i hem d’anar de mica en mica».

Dos bombers han perdut la vida recentment per culpa del càncer i, a més, hi ha alguns funcionaris que es jubilaran properament. D’aquesta manera, el ministre va revelar que, tot i que, segons ell, hi ha els efectius suficients, l’any que ve i el 2024 s’obriran noves promocions per ampliar la plantilla. «Ho hem analitzat amb la direcció i els efectius que tenim cobreixen perfectament totes les necessitats, però és evident que la societat va canviant i, tal com creixi el país, es necessitaran més o menys bombers», va valorar Rossell. En aquest sentit, Sánchez va coincidir amb el ministre que «som la plantilla correcta per assumir el servei diari que hem d’afrontar», tot i que «amb més bombers segurament estaríem millor». A més, «ara mateix tot el sistema d’ambulàncies el tenim renovat i pel que fa als camions sempre que toca en comprem de nous», va revelar.

Sobre la possibilitat de cobrar els rescats de muntanya ja que s’han incrementat darrerament, el ministre de Justícia i Interior va qualificar de «fórmula adequada» la política que sobre aquest aspecte es porta a terme a Catalunya i França, sobretot pel que fa a la pràctica d’esports de risc i els posteriors salvaments que requereixen en alguns casos. A més, va recordar que una partida del pressupost cobreix aquest servei.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT