PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els socialdemòcrates volen garantir el dret de rebre atenció en català

La formació pretén decretar-ne el coneixement als professionals del país

Per El Periòdic

Susanna Vela.
Susanna Vela. | PS

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata (GPS) va presentar ahir una reserva d’esmena al Projecte de llei reguladora de les professions titulades de la salut i a la modificació de la Llei d’exercici de professions titulades i de col·legis i associacions professionals, per tal de garantir el dret de rebre atenció en català. D’aquesta manera, la formació socialdemòcrata torna a portar al debat del Consell General la vulneració d’aquest dret.

Així, els consellers generals socialdemòcrates volen que, de la mateixa manera que els professionals de la salut hauran d’acreditar un nivell B2 de català per poder exercir al país, també ho hagin de fer els ja establerts al Principat, donant-los un termini de dos anys per assolir el certificat. «És imprescindible el compliment de l’obligació de tots els professionals titulats de la salut d’utilitzar la llengua catalana, de conformitat amb el que estableix la Llei d’ordenació de l’ús de la llengua oficial», assenyalen en un comunicat de premsa, afegint que, de no demanar aquest requisit, «estableix un greuge comparatiu entre els professionals col·legiats a partir de l’entrada en vigor i els anteriors».

De la mateixa manera, el GPS va entrar paral·lelament una reserva d’esmena per al Projecte de modificació de la llei d’exercici de professions titulades i de col·legis i associacions professionals, fent referència igualment al greuge comparatiu entre els professionals nouvinguts i els ja establerts, i a la inadequació amb la Llei d’ordenació de l’ús de la llengua oficial. Per aquest segon text, a més, també es va fer reserva d’esmena per debatre la necessitat d’establir un límit de distància per ser considerat fronterer, i una altra per tal que els professionals titulats que desenvolupin la seva activitat al país per un període curt també s’hagin de sotmetre a les normes deontològiques establertes pel col·legi o associació professional pertinent

PUBLICITAT
PUBLICITAT