PUBLICITAT

Andorra la Vella

Reneix la piscina dels Serradells després de quatre anys de l’incendi

Marsol destaca la capacitat de la corporació i de la ciutadania de «refer-se» de les ferides

Per Àlex Pont

Un instant de l'exhibició de la inauguració de la piscina olímpica dels Serradells.
Un instant de l'exhibició de la inauguració de la piscina olímpica dels Serradells. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

La piscina interior del complex esportiu dels Serradells va ser inaugurada oficialment ahir per part de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, després de quatre anys de l’incendi que va devastar completament una bona part de les instal·lacions interiors i exteriors i que, alhora, va fer perillar les estructures de l’escola bressol integrada a l’edifici afectat. Segons va assenyalar Marsol, «recordo el 22 de novembre del 2018 com un dels dies més complicats al capdavant del comú; sortosament, no vam haver de lamentar cap dany físic a les persones, però ens vam endur tots un bon ensurt». De la mateixa manera, va destacar la «capacitat de la ciutadania i les institucions andorranes per refer-se de les ferides i tornar amb més força».

Després dels entrebancs propiciats per la pandèmia del coronavirus i els frens que han estat els recursos judicials de les constructores i les asseguradores, la piscina olímpica obrirà les portes finalment l’1 de setembre. Tal com va manifestar Marsol, «es tracta d’un centre de referència únic al país, el qual jo no creia que lluiria d’aquesta manera després de presenciar la destrucció de les flames».

L’acte d’inauguració oficial va començar cap a les 19.00 hores a l’interior de la piscina, les grades de la qual estaven farcides de convidats i espectadors. Entre els assistents, van destacar personalitats com el cap de Govern, la ministra de Cultura i Esports, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, tots els membres del comú, entitats esportives, i diferents representants dels cossos especials que van participar en la intervenció de l’incendi a qui Marsol va agrair la seva tasca «imprescindible».

Després de fer una repassada històrica pels processos que han patit les instal·lacions per poder dur a terme la rehabilitació final, es va donar pas a dues exhibicions de natació artística a càrrec de la parella espanyola conformada pels nedadors espanyols Pau Ribes i Emma García, els quals van interpretar una peça del musical Cats a l’aigua realitzant piruetes i accions sincronitzades a ritme de la música. A continuació, va ser el torn de la cèlebre nedadora espanyola Gemma Mengual, la qual ha estat diversos cops guardonada amb medalles d’or olímpiques i és una de les esportistes més destacades del país veí del sud. La nedadora va realitzar en solitari una exhibició al llarg de la nova piscina deixant bocabadat el públic i arrencant un fort aplaudiment.

Finalment, es va celebrar un aperitiu a la part de la piscina exterior per a tots els assistents. Seguidament, en resposta a les declaracions als mitjans de comunicació, Marsol va recalcar el compromís de la corporació per a la rehabilitació de les instal·lacions exteriors durant l’hivern «per poder gaudir de la piscina en la seva plenitud de cara l’estiu que ve». Igualment, va assenyalar la complexitat que ha comportat els 18 mesos totals d’obres a les instal·lacions per a la reconstrucció d’una piscina olímpica que té unes dimensions de 50x21 metres. Al seu torn, la cònsol major de la capital va expressar la seva aprovació envers una edificació que «respecta els criteris d’eficiència energètica i ofereix als usuaris una experiència de màxima qualitat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT