PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS vol que els eventuals de fa 10 anys esdevinguin funcionaris

Proposa que el màxim d’interins a Educació no superi el 15% del total

Per Àlex Pont

El president del Partit Socialdemòcrata, Pere López, i la consellera general Susanna Vela.
El president del Partit Socialdemòcrata, Pere López, i la consellera general Susanna Vela. | PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) reclama, en les esmenes a la Llei de Funció Pública, que el personal laboral eventual que porta 10 anys o més duent a terme la mateixa activitat professional aconsegueixi la condició de funcionari. Així ho va afirmar la consellera general Susanna Vela afegint que «entenem que després d’una dècada desenvolupant la mateixa tasca, el treballador demostra la seva capacitat i les seves aptituds per obtenir la plaça».

Es tracta, doncs, d’una del mig centenar d’esmenes que han redactat els socialdemòcrates, ja que «fa tres anys que preparen el text [la majoria parlamentària] i, a part de desagradar-nos, no entenem per què ara venen amb presses per debatre-ho d’urgència el 21 de juliol», va declarar el president del PS, Pere López. Seguint la mateixa direcció, va apel·lar a les formacions polítiques que van impulsar el text legislatiu i va indicar que «no es poden omplir la boca de bons adjectius envers aquesta llei per després resultar una mesura que promou la precarietat del col·lectiu professional de l’administració pública».

Pel que fa a la figura dels interins, el PS vol promoure que duguin a terme la seva activitat professional en un temps no superior als dos anys. A partir d’aquest límit, «s’haurà de fer un esforç per crear noves places de contractació pública», segons va declarar Vela. A més a més, van recalcar que «per evitar la situació d’inestabilitat laboral», el màxim de treballadors interins de l’Administració no hauria de superar el 10% del total de la branca professional, mentre que els educadors no haurien de  suposar més del 15%.

«Algunes de les persones que opten a un lloc de treball públic acaben abandonant per la precarietat salarial, entre altres raons», va asseverar López. I és que el PS recupera la demanda històrica dels sindicats de recuperar els triennis en substitució dels quinquennis. Així, «trobarem una manera de valorar els anys de feina treballats d’una manera més justa i que servirà per afrontar la pujada generalitzada dels preus», va assegurar López. De la mateixa manera, les esmenes pretenen incloure dos membres dels sindicats als comitès tècnics de gestió per tal que «tinguin veu i vot».

D’altra banda, el PS va denunciar la «manca de capacitat» del Govern per facilitar els detalls de l’estudi sobre la política retributiva del personal de l’Administració pública que es va encarregar a l’empresa PricewaterhouseCoopers per un valor de 150.000 euros. En aquest sentit, López va criticar que tan sols es facilités «dos annexos» de tot l’informe, perquè «ens ha costat molt fer una anàlisi de les bandes i els complements salarials». Finalment, va assenyalar que «mai m’havia trobat en una situació similar en què no es facilita una informació demanada formalment a Sindicatura». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT