PREDSJEDNIK RUSIJE

Putin: Ako se neko umiješa, suočit ćete se sa posljedicama većim od svih u historiji

Odlučili smo da pokrenemo specijalnu vojnu akciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, izjavio je Putin

Putin: Sve relevantne odluke su donesene. Agencije

A. Č.

24.2.2022

Ruski predsjednik Vladimir Putin se oglasio povodom napada na Ukrajinu te poručio da će se bilo koja zemlja koja odluči da interveniše suočiti sa ogromnim posljedicama.

- Odlučili smo da pokrenemo specijalnu vojnu akciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine - izjavio je Putin.

- Za svakoga ko bi razmišljao o miješanju izvana: ako to učinite, suočit ćete se s posljedicama većim od svih s kojima ste se suočili u historiji. Sve relevantne odluke su donesene. Nadam se da me čujete - dodao je ruski predsjednik.

Ruske snage ispalile su projektile na nekoliko gradova u Ukrajini i iskrcale snage na njezine južne obale, objavili su ukrajinski dužnosnici i mediji, nakon što je predsjednik Vladimir Putin odobrio, kako je nazvao, specijalnu vojnu operaciju na istoku.

Ubrzo nakon što se Putin obratio na ruskoj državnoj televiziji, u tišini prije zore u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu mogle su se čuti eksplozije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.