RUSKI PREDSJEDNIK

Oglasio se Putin: Rusija i dalje spremna da traži "diplomatska rješenja"

U video obraćanju povodom obilježavanja Dana branioca otadžbine Rusije, on je insistirao da je uvijek otvoren za "iskren dijalog"

Vladimir Putin. Twitter

E. Ć.

23.2.2022

Vladimir Putin kaže da je Moskva i dalje spremna da traži "diplomatska rješenja" sa Zapadom oko Ukrajine, ali da se o interesima Rusije i sigurnosti njenih građana ne može pregovarati.

U video obraćanju povodom obilježavanja Dana branioca otadžbine Rusije, on je insistirao da je uvijek otvoren za "iskren dijalog". Putin je također pohvalio borbenu spremnost ruskih oružanih snaga, rekavši da je siguran da će se zalagati za nacionalne interese zemlje.

On je ponovo istakao kako Zapad nije odgovorio na ono što brine njegovu zemlju, odnosno širenje NATO-a prema istoku, navodeći kao prijetnje Rusiji slabljenje sistema kontrole naoružanja i vojne aktivnosti NATO-a.



Ruske trupe ostaju blizu ukrajinskih granica. Satelitski snimci u posljednja 24 sata pokazali su nekoliko novih trupa i raspoređivanje opreme u zapadnoj Rusiji i više od 100 vozila na aerodromu u Bjelorusiji blizu granice s Ukrajinom, prema američkoj kompaniji za svemirsku tehnologiju Maxar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.