PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El sector de l’electrònica preveu recuperar l’estoc de cara a febrer

El client «si no troba una cosa, en compra una altra de similar», segons diuen els comerciants

Per Laia Bautista

Uns turistes mirant diferents productes de telefonia a l’aparador d’una botiga d’electrònica de l’avinguda Meritxell.
Uns turistes mirant diferents productes de telefonia a l’aparador d’una botiga d’electrònica de l’avinguda Meritxell. | Laia Bautista Servat

El sector de l’electrònica encara pateix una important manca de productes i no hi ha previsió perquè es comenci a pal·liar la ruptura d’estoc fins al mes de febrer o març. Així ho van constatar diversos comerciants de l’avinguda Meritxell i Carlemany a EL PERIÒDIC, destacant que els consumidors han sigut bastant flexibles davant l’escassetat de productes de telefonia. A banda d’això, tant les empreses d’electrònica com les de productes tèxtils van assenyalar que les vendes durant el període de Nadal han anat «bastant bé» i hi ha hagut «bastant moviment» de turistes de proximitat i europeus.

«Seguim amb ruptura d’estoc i, de moment, encara n’hi ha en diverses botigues», va manifestar Nil García, l’encarregat d’una botiga de telefonia d’una marca asiàtica molt coneguda de l’avinguda Meritxell. Una situació que altres venedors de la mateixa avinguda i de la Carlemany també van assegurar. Tanmateix, els proveïdors de molts d’ells els han informat que «de cara a febrer i març» preveuen que s’incrementarà l’estoc i, per tant, que el problema mundial per a la fabricació de microxips es començarà a pal·liar. El responsable d’una altra botiga d’electrònica, Francesc Montilla, també situada a l’avinguda Meritxell, va declarar que veu «massa precipitat» la recuperació d’estoc per a febrer o març i, des del seu punt de vista, aquesta no es recuperarà fins «abans d’estiu», destacant que «s’ha de seguir endavant  i hem de continuar sent positius i optimistes» davant la incertesa de la recuperació d’estoc. Tot i això, Muriel Bailac, una de les propietàries d’una botiga d’electrònica a l’avinguda Carlemany, va assegurar que «van arribant productes a poc a poc», un fet que també van posar en relleu els altres establiments.

«La gent s’ha adaptat molt bé a la manca de productes d’electrònica. Si no troben una cosa en compra una altra de similar, no s’esperen», va puntualitzar Montilla o «ha agafat el que hi ha», va detallar Xavier Joval, el responsable d’una altra botiga d’electrònica de l’avinguda Meritxell.

Quan a les vendes de Nadal, tots els comerços van estar d’acord en el fet que ha anat «bastant bé», tot i que alguns, com García, van recalcar que «podrien haver-se duplicat o triplicat les vendes» si haguessin tingut abastiment de productes. Els telèfons i la PlayStation 5 van ser els que més van escassejar.

Sector tèxtil
En una línia similar, les botigues de roba amb les quals va poder parlar EL PERIÒDIC van indicar que les vendes per Nadal van anar «molt bé» i hi va haver «bastant moviment» de turisme de proximitat i europeu. L’encarregada d’una botiga de roba, Susanna Borges, va manifestar que «la gent no ve amb diners, no ve a comprar. A Nadal si que vam vendre bastant i ara estem treballant més amb clients del país. La gent de fora ara mateix no compra. Simplement, ve a esquiar, baixa, fa una volta, però no compra».

Ara bé, quan al tema de la ruptura d’estoc al sector del tèxtil, Borges va comunicar que amb l’arribada de la nova col·lecció el problema s’ha anat resolent. Un punt de vista que el venedor d’una altra botiga de roba, Renato Veloso, també va destacar. «La dificultat que hem tingut de cara a Nadal ha sigut que no hi ha hagut productes suficients per a tots els consumidors, concretament talles o materials específics. Ara mateix tenim una mica de tot, però en poques quantitats», va explicar Veloso i va indicar que els equipaments de neu d’esquí i snow han estat els més venuts, «sigui per renovar o per comprar des de zero». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT