Судија наредио пуштање Ђоковића из притвора

Срна
Foto: гс

МЕЛБУРН - Аустралијски судија Ентони Кели наредио је да се најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић ослободи из имиграционог притвора у року од 30 минута. Судија је процијенио да је одлука Владе Аустралије да укине визу српском тенисеру "ирационална".

 

Ђоковићу је враћен пасош и други документи за путовања, чиме му је отворен пут да покуша да освоји рекордну 21. грен слем титулу на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну.

Међутим, правни заступници федералне владе рекли су суду да министар за имиграције и даље задржава лично овлашћење да укине Ђоковићу визу.

Ђоковић /34/ налази се у хотелу за имиграциони притвор од четвртка, 6. јануара, заједно са тражиоцима азила. Њему је дозвољено да присуствује суђењу, али није виђен у јавности од доласка у Аустралију.

Његови адвокати тврдили су да чињеница што се Ђоковић недавно опоравио од ковида 19 омогућује српском тенисеру изузеће из правила о вакцинацији за улазак у Аустралију.

Влада Аустралије, међутим, тврди да они који нису држављани те земље немају право загарантованог уласка и задржава право да поново притвори и депортује Ђоковића, чак и ако први тенисер свијета добије случај на суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана