PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Perruqueries i gimnasos pateixen anul·lacions pel certificat Covid

Les persones vacunades no mostren queixes pel fet d’haver de presentar aquesta informació

Per Lídia López

El cartell que avisa del requeriment del certificat Covid a la porta d’un establiment del país.
El cartell que avisa del requeriment del certificat Covid a la porta d’un establiment del país. | L. L.

La posada en marxa del requeriment del certificat Covid en més sectors que la restauració ha tornat a comportar posicions contrastades entre els usuaris. Des d’ahir, també és necessari presentar aquesta documentació en hotels i apartaments turístics; equipaments culturals –museus, biblioteques i cinemes– i esportius –gimnasos–; perruqueries i centres d’estètica, balnearis i sales de joc i d’atzar. I d’entre aquests, els establiments van detectar algunes baixes o anul·lacions de serveis d’aquelles persones que no estan vacunades. «Tenim una posició complicada perquè s’ha d’entendre que som un sector que normalment tenim molta confiança amb la clientela, i que ara es puguin trobar amb un no a l’entrada no és agradable», va declarar Tània Borges de K Perruquers, que va puntualitzar que «és veritat que amb les persones que tenen el passaport Covid no hem tingut cap problema, la dificultat està amb la gent que no estan vacunades i no tenen el certificat». D’aquesta manera, Borges va reconèixer que s’havien trobat amb anul·lacions d’alguns clients que tenien hora i d’altres persones que, «tot i estar vacunades, no sabien com obtenir el certificat». «És el primer dia, hem d’esperar un parell de dies per veure com es desenvolupa tot plegat», va recalcar.

En una línia similar, des de la Perruqueria Cebado, Jèssica Alcalá va explicar que la primera jornada s’havia desenvolupat «amb tranquil·litat, perquè tots els clients que hem tingut estaven vacunats», a banda del fet que per la jornada de neu no havien tingut una activitat excessiva. De fet, Alcalá va compartir que «l’aplicació funciona bé i llegir els QR és un moment», però es va mostrar a l’expectativa de cara a la implementació de la mesura quan hi hagi més volum de feina: «Per Nadal ja ens trobarem com va la cosa, però ara tot està anant bé». Cal tenir en compte que a la Perruqueria Cebado no van patir cap anul·lació. 

Per la seva banda, als gimnasos, alguns dels usuaris s’havien donat de baixa per no comptar amb el certificat Covid. Aquest va ser el cas de Duplex Sport Club, que tal com va manifestar Judit Ramos, «hem tingut afectació perquè la gent que no està vacunada està optant per donar-se de baixa». Així, ahir van registrar més d’una desena de baixes, «una xifra prou significativa tenint en compte que som un gimnàs petit». En canvi, Guillem Pérez de Next Sports Club Andorra, va indicar que només havien patit dues baixes durant la jornada d’ahir, i que els usuaris havien manifestat dubtes sobre l’entrada en vigor de la mesura, però «no queixes pel seu ús». Així mateix, ambdós centres havien optat per, una vegada comprovat el certificat dels seus clients, afegir-ho a la seva fitxa tècnica per tal de no haver de fer el requeriment cada vegada que accedeixin als locals.
A més a més, tots els responsables van confirmar que, a través d’una via o altra, havien avisat als clients de la posada en marxa d’aquesta mesura durant el dia d’ahir, i així evitar problemàtiques de darrera hora.

El test farà enrere

Paral·lelament, aquesta setmana també han entrat en vigor les noves restriccions per l’oci nocturn, que contemplen que les persones que hi vulguin accedir presentin el resultat d’un test d’antígens negatiu a la porta i limiten l’aforament dels locals al 60% per la manca de ventilació. «Crec que el cap de setmana vinent, amb les noves mesures, serà complicat», va apuntar una de les propietàries d’Eivissa Experience, Krystel Barilaro, que va recalcar que «no té cap mena de lògica que ara ens facin fer d’infermers». «Jo no puc determinar si una persona s’ha fet bé la prova i el resultat certifica que és CovidFree», va incidir Barilaro, que va avançar que «no feia falta reduir l’aforament perquè el sol fet d’haver de pagar el test d’antígens ja farà enrere molta gent». En aquest sentit, la responsable va situar entre un 20 i un 30% la freqüència d’assistents el pròxim cap de setmanes, a la vegada que va qüestionar: «Quin avantatge tenim els vacunats? Cap. Ens han ficat al mateix sac que els que no s’han vacunat». Així, va assegurar que «la gent està emprenyada i per això molts optaran per no venir».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT