PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Turisme veu difícil assolir aquest hivern la xifra de visitants de fa dos anys

Les accions comunicatives costaran 3,8 milions d’euros i s’allargaran fins a finals de març

Per Albert Belis

La presentació de la campanya, aquest matí.
La presentació de la campanya, aquest matí. | ANA / M. F.

El director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va afirmar ahir que «pensar en igualar la xifra de visitants de l’hivern del 2019 és exagerat a dia d’avui, però fa dues setmanes segurament era l’objectiu, ja que la situació ha canviat de manera radical». Budzaku va fer aquestes manifestacions durant la presentació de la campanya de comunicació hivernal, que es va celebrar als cinemes illa Carlemany d’Escaldes-Engordany. Ara bé, va afegir, «hem de ser optimistes, i no podem imaginar un hivern com el de l’any passat, ja que s’han adoptat mesures, i la situació ha canviat, amb la gent vacunada i una experiència de dos anys que ajuda molt, però ho dic amb la boca petita».

Per la seva banda, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, es va mostrar una mica més optimista. «Encarem la temporada d’hivern amb molt respecte, tot i que el Govern ha pres les mesures adequades amb el passaport Covid; som un país segur, hem pogut fer un bon estiu, però tot i així som prudents, i ho hem preparat tot per tenir el màxim d’afluència de gent». Així, va assegurar, «ens fixem com a objectiu que aquest hivern pugui tenir una similitud amb el 2019», però «haurem de veure l’evolució».

Un dels objectius de la campanya és fer saber als turistes les mesures restrictives que ha aprovat l’Executiu: l’obligatorietat de presentar el passaport Covid en els establiments de restauració i hotelers. Així, s’elaboraran càpsules informatives, es comunicarà la norma als turoperadors i a tot el sector turístic del país, que hauran de fer-ho saber als clients i fer una feina de «pedagogia», segons Torres, tot i que «tothom ja està predisposat a rebre informació d’aquest tipus quan viatja, així que «la gent arribarà ben informada».

La campanya de comunicació d’hivern es va iniciar ahir i s’allargarà fins el proper 30 de març (fins el 15 febrer en el cas dels països més llunyans), tot i que la temporada no acabarà fins a final d’abril, ja que la Setmana Santa enguany cau ben entrada la primavera. El pressupost total arriba fins els 3,8 milions d’euros, 2,5 dels quals destinats al consumidor final, 790.000 euros per als turoperadors, 300.000 a les aliances estratègiques (Disney i National Geographic) i 300.000 a Ski Andorra.

Les accions comunicatives estan pensades per al públic espanyol i francès, però també s’aposta per mercats més llunyans com ara el Regne Unit, Irlanda, Bèlgica, Holanda, Portugal, Suècia i Itàlia. «En alguns mercats les coses són ara més difícils, però la temporada és molt llarga, comencem ara i s’allargarà fins a final d’abril, així que tenim molt temps per reaccionar», va dir Budzaku. Pel que fa al mercat rus, enguany no està previst que arribi a Andorra, perquè està fora de la Unió Europea, el procés de vaccinació està sent molt complicat i per això la turoperació amb aquest país està aturada. Per últim, hi ha l’aposta de Madrid, amb l’inici dels vols regulars el mes que ve de cap de setmana des de l’aeroport de la Seu. Segons el director general d’Andorra Turisme, «és un mercat complicat perquè estem competint amb destinacions més tradicionals, i encara intentem buscar el nostre lloc».

La campanya comunicativa consta de diverses accions, però entre elles destaca l’espot d’hivern que es podrà veure a les televisions en quatre idiomes, un segon espot d’animació de Disney, un documental de natura de National Geographic, una acció especial a París amb 30 vehicles i als cinemes de dues regions de França durant les vacances de Nadal amb 760.000 entrades garantides.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT