PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Adjudicar pisos socials, prioritat de l’institut de l’habitatge pel 2022

El pressupost final del projecte és de 268.953 euros, superior al previst inicialment

Per El Periòdic

L’interior d’un dels pisos socials que s’estan construint a Ciutat de Valls.
L’interior d’un dels pisos socials que s’estan construint a Ciutat de Valls. | Arxiu ANA

L’Institut Nacional de l’Habitatge (INH) comptarà per a l’any que ve amb un pressupost de 268.953 euros, un total que és superior al que es preveia inicialment arran de l’increment del capítol dos, el que fa referència a consum de béns corrents i serveis. Tal com es va recordar en la memòria explicativa, els objectius de l’institut seran l’execució i la gestió de les polítiques d’habitatge i entre els projectes principals previstos per al 2022 hi ha la gestió i manteniment de l’edifici Casa Aristot Mora, que s’està construint al carrer Ciutat de Valls, i que anirà destinat a habitatge de protecció pública. D’aquesta manera, haurà de fer el pagament del cànon de cessió d’ús a favor de la Fundació Privada Armor, el manteniment de l’edifici i la implementació del projecte Housing First comunal vinculat a l’adjudicació dels habitatges a favor de les persones beneficiàries.

També haurà d’assumir la responsabilitat de la plataforma informàtica vinculada al fitxer de dades relatives als contractes d’arrendament d’habitatges; promoure la constitució del fons d’habitatge; gestionar i mantenir actualitzat el sistema d’indicadors de l’habitatge i col·laborar amb el gabinet tècnic d’habitatge per elaborar el pla al dret a l’habitatge així com la proposta de planificació estratègica d’habitatge.

L’ens tindrà unes despeses de personal de 94.733 euros i els consums de béns corrents i serveis estan xifrats en 103.720 euros. Les despeses financeres estan calculades en 2.000 euros. Pel que fa a les inversions reals, s’eleven a 68.500 euros, 50.000 dels quals són per a edificis i altres construccions. Pel que fa als ingressos, 200.453 li arribaran en forma de transferències corrents del Govern i els 68.500 restants en transferències de capital també de l’Executiu.

Consta en el pressupost que la remuneració de la direcció, que està contractat com a agent de l’administració de caràcter indefinit, serà de 52.728 euros a l’any. Així mateix, s’especifica que l’INH necessita «una estructura mínima per a l’execució de les funcions que té atribuïdes» i per això, s’ha previst una contractació laboral equivalent a un nivell IX per import de 26.694,86 euros a l’any.
D’altra banda, i tenint en compte, els preus de mercat, s’ha fet una previsió de la despesa relativa al lloguer de l’edifici o local en què s’ubiqui l’INH per un import de 14.400 euros a l’any.

En la partida de despeses també s’ha previst la realització d’un congrés internacional en matèria d’habitatge per un import de 4.800 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT