PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un total de 32 restaurants participaran a l’Andorra a Taula

L’objectiu és vendre més de 6.000 menús i arribar a xifres prepandèmia

Per Laia Bautista

Pujol amb l’influencer Regadera i el xef del restaurant Blue, Marc Navarro, ahir.
Pujol amb l’influencer Regadera i el xef del restaurant Blue, Marc Navarro, ahir. | L.B.S.

Un total de 32 restaurants del país participaran en les quinzenes jornades gastronòmiques de l’Andorra a Taula. L’organització –formada per la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Inèdit Damm i Andorra a Taula– té l’expectativa de depassar els 6.000 menús venuts i recuperar les xifres prepandèmia, segons van anunciar en la roda de premsa d’ahir al matí al restaurant Blu del Centre Termolúdic de Caldea. A la trobada van assistir el director de l’UHA, Jordi Pujol, el xef del restaurant Blu de Caldea, Marc Navarro, i l’instagramer, Andrea Regadera. Les jornades tindran lloc del 30 d’octubre fins al 28 de novembre en 32 restaurants distribuïts entre sis de les set parròquies del país.

El director de l’UHA, va posar de manifest que el nombre de participants d’enguany s’acosta a xifres prepandèmia respecte de l’any passat quan en van formar part uns 22 restaurants i es van vendre prop d’uns 3.000 menús. «Aquestes dades reforcen que tot està començant a tornar a la normalitat», va puntualitzar. En aquest sentit, l’expectativa que preveuen de cara a l’edició d’enguany, tenint en compte l’ocupació hotelera i la disminució de les restriccions sanitàries, és que «si tenim xifres de participació prepandèmia, esperem que es venguin entre uns 6.000 i 7.000 menús com en les edicions anteriors», va asseverar. Les jornades gastronòmiques van sorgir per fomentar la restauració en aquest període de temporada baixa de turisme i, any rere any, estan esdevenint una tradició més del país molt esperada pels residents i els visitants, va explicar Pujol. Per aquest motiu, va posar en relleu que les jornades també s’emmarquen dins de l’Andorra Shopping Festival. «El que volem al final és que l’esdeveniment sigui una marca gastronòmica i andorrana del mes de novembre», va detallar.

Pel que fa al nombre de participants, sis de les set parròquies d’Andorra participaran en les jornades gastronòmiques; concretament, 12 restaurants a Andorra la Vella, nou a Escaldes-Engordany, sis a la Massana, dos a Canillo, dos a Sant Julià de Lòria i un a Ordino. Quant a Encamp, el director de l’UHA va explicar que el problema que tenen amb els establiments d’aquesta parròquia és que «són restaurants amb espais més petits i que treballen especialment amb gent del país». No obstant això, l’any passat un dels locals encampadans va participar en les jornades gastronòmiques de l’Andorra a Taula, va comunicar Pujol.
En aquest sentit, va ressaltar que gairebé tots els locals que participen en les jornades treballen amb productes autòctons, fet pel qual va assegurar que «és un orgull que cada cop trobem més productes del país als nostres restaurants». Els preus dels menús seran d’uns 30 euros aproximadament i dels restaurants participants, 19 oferiran plats de degustació i 13 de tradicionals. Els productes que més apareixen en les cartes són el rovelló, la carabassa i les castanyes i el que més s’ha deixat de banda ha estat el trinxat, va explicar el director de l’UHA.

Respecte a l’edició de l’Andorra a Taula per a la primavera, Pujol va assegurar que ja està descartada, perquè consideren que l’època de setmana santa fins al mes de juny és un període complicat pel turisme a Andorra. Tot i això, va informar que estan estudiant altres alternatives per atreure visitants en aquest període de temporada baixa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT