Галић: Очекује се стварање услова за пријем 1.300 полицајаца

Срна
Галић: Очекује се стварање услова за пријем 1.300 полицајаца

САРАЈЕВО - Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић нада се да ће коначно бити усвојен нови правилник, којим је предвиђено запошљавање 1.300 полицијских службеника, што би олакшало Граничној полицији заштиту границе, посебно када су у питању илегалне миграције.

"Прије свега је кључно јачати капацитете Граничне полиције БиХ, а када бисмо имали довољно полицијских службеника и материјално-техничких средстава, ефикасније бисмо заштитили границу", рекао је Галић за загребачки "Вечерњи лист" издање за БиХ.

Галић истиче да је поносан што ова агенција, упркос недовољном броју полицијских службеника и материјално-техничких ресурса, од 2014. године наовамо у готово свим подручјима остварује боље резултате рада.

"Повећан је број откривених кривичних дјела, прекограничног криминала, кривотворених докумената, евиденитране су веће запљене дрога, повећан је број поднесених крим-обавјештајних извјештаја", навео је директор Граничне полиције.

Галић истиче да се годинама бори са политиком у Сарајеву и да је само директор одговоран када настане неки проблем у Граничној полицији, као што је случај са недавним хапшењем двојице припадника ове агенције.

"Гранична полиција најоштрије осуђује сваки облик коруптивног понашања, поготово у властитим редовима, чији припадници би требали бити они који се боре против корупције, а не они који учествују у њој", поручио је Галић.

Он је навео да је у интерним поступцима изречена дисциплинска санкција престанка радног односа за 11 службеника Граничне полиције, који су процесуирани за почињење кривичних дјела злоупотреба службеног положаја, примање дара и других облика користи, непријављивање кривичног дјела или починиоце и проневјере у служби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана