PUBLICITAT

El Sipaag denuncia que molts funcionaris cobren el sou mínim

El sindicat explica aquesta realitat a les xarxes socials

Per El Periòdic

L’edifici administratiu de Govern.
L’edifici administratiu de Govern. | MARICEL BLANCH

Amb un text curt i concís: «A diferència del que pot pensar molta gent, a la funció pública també hi ha molts treballadors que estan cobrant el salari mínim». El Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) reitera a través de les xarxes socials les baixes remuneracions que cobren alguns dels treballadors públics. 
En aquest sentit, el seu president, Lluís Anguita, va indicar que «no és la primera vegada que ho diem, molts dels sous no es corresponen amb la feina si es té en compte els requisits que demanen en la convocatòria de les places». És per aquest motiu que, tal com va recalcar, que «no es cobreixen els edictes que surten». A més, va lamentar de nou que «no hi ha diners per oferir els sous que cada lloc de feina requereix i, en canvi, sí que n’hi ha per pagar a empreses privades per fer la feina que podria fer una persona de dins de l’administració o cobrir places a dit que no s’han cobert a través de l’edicte». Un punt, que no entén, és com des de l’Administració no s’han preguntat ni han intentat fer una recerca de solucions, en cas que vulguin posar-hi remei d’alguna manera.
Aquesta només és una de les denúncies que volen fer des del sindicat, ja que la seva voluntat és anar mostrant tot el que, segons ells, no funciona dins de l’Administració a través de les xarxes socials. «És l’única manera que tenim de fer soroll i que la gent conegui la realitat que viu el funcionari», va afegir. Anguita va afirmar que hi ha un grup força gran de funcionaris que tenen un sou gairebé al límit de ser el salari mínim i que «aquest tema dins del Govern és tabú». «Per molt que ho intentis i ho demanis, és impossible obtenir informació», subratlla.
Parlar dels funcionaris, tal com va assegurar Anguita, és un tema recurrent i cíclic. «Sempre que hi ha un tema conflictiu es parla, en els dies següents, dels funcionaris», van assegurar des del sindicat, que vinculen aquest fet al fet a que «ho facin expressament per desviar l’atenció dels problemes que té el Govern» i  sobre els quals «no interessa parlar». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT