PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’oci nocturn reclama treballar pel bon context epidemiològic

Barilaro assegura que el Govern no els informa de les novetats

Per Lídia López

Persones prenen una beguda en una discoteca de Barcelona.
Persones prenen una beguda en una discoteca de Barcelona. | El Periódico de Catalunya / Manu Mitru

L’oci nocturn vol tornar a treballar. Tot i celebrar el manteniment de les mesures d’ajut anunciades pel Govern al darrer Consell de Ministres –que també s’han aplicat a les agències de viatges–, una decisió que troben normal pel fet que la situació no ha evolucionat, creuen que el context epidemiològic del país és suficientment segur com per poder recuperar l’activitat. Així ho va expressar a EL PERIÒDIC una de les propietàries de la discoteca Eivissa Experience, Krystel Barilaro, que també va lamentar la manca de comunicació sobre l’actualitat per part de l’Executiu.
«Penso que amb la situació epidemiològica que tenim ara, ens han de deixar obrir», va manifestar Barilaro, que va insistir que «ja fa molt de temps que estem tancats i el context sanitari d’ara ja no ho justifica», apuntant que «si tinguéssim 500 casos ho entendria, però amb 50 no». De fet, la responsable també va exposar que senten un greuge comparatiu respecte les decisions que es prenen en relació amb altres entorns que també impliquen una interacció social considerable: «A l’estiu s’han estat fent concerts amb 4.000 persones i a nosaltres només ens han permès celebrar una festa. Al final, veiem que aquí tothom treballa, hi ha normalitat a les botigues, han vingut turistes, hem tingut un aquaparc... i nosaltres res».

De fet, l’opció de replicar ara la prova pilot del juliol ja no satisfà al sector, pel fet que, tal com va incidir Barilaro, «la situació és prou bona per treballar». «Si ara ens proposen de fer una altra prova pilot serà almenys un altre mes perdut. Què farem al final? Obrirem al gener? No té sentit», va dir de forma contundent. En aquest sentit, la propietària d’Eivissa Experience va compartir que des de l’Administració «ningú ens ha dit res ni ens han fet cap proposta», al punt que «vaig trucar el dimarts per interessar-me sobre els ajuts econòmics i em van dir que no hi havia res decidit perquè el ministre era de vacances i l’endemà les van anunciar». Cal recordar que aquestes mesures corresponen a l’allargament al setembre dels ajuts al lloguer i quotes hipotecàries dels locals i el manteniment dels ERTOs.

Paral·lelament, Barilaro es va mostrar absolutament en contra de l’associació que sovint es fa de l’oci nocturn amb la presa d’alcohol desmesurada, declarant que «està clar que els borratxos també hi són amb les discoteques tancades, i l’exemple és que cada setmana hi ha positius en alcoholèmia i denúncies per botellades». De fet, la responsable va augurar que «si obrim, aquesta gent que ara beu al carrer tindrà un espai controlat on estar, que és el més normal».

Informació sobre la vacunació

Per la seva banda, el Ministeri de Salut va organitzar ahir una reunió informativa per al col·lectiu mèdic per tal d’exposar-los els criteris de vacunació contra el coronavirus per als joves d’entre 12 i 15 anys i resoldre dubtes, segons va informar el Govern. Els ponents de la conferència van ser els doctors assessors del ministeri: Antoni Trilla i Federico Martinón.

Una trentena de professionals van prendre part en la reunió, on també es van tractar aspectes generals de la pandèmia, el pla de vacunació, les noves variants, o l’efectivitat dels vaccins, així com les qüestions més enfocades al col·lectiu adolescent o en edat pediàtrica. Cal recordar que l’Executiu va obrir als joves d’entre 12 i 15 anys la possibilitat de rebre el vaccí mitjançant la inscripció a la plataforma habitua, recomanant-la especialment als infants més vulnerables.

24 persones més reben la tercera dosi del vaccí contra el coronavirus i ja en sumen 54

El Govern va informar ahir que l’administració de vacunes contra el coronavirus segueix activa, tot i que manté un ritme molt pausat. Les noves dosis administrades ahir havien augmentat en 27, de les quals 24 corresponien a terceres dosis. D’aquesta manera, des de la posada en marxa del Pla de vacunació, al Principat s’han administrat 95.973 vacunes –50.926 primeres dosis, 44.993 segones i 54 terceres–. Pel que fa a la resta de dades epidemiològiques, el Ministeri de Salut va confirmar el positiu de sis persones més, que elevaven el total de contagiats a Andorra des del març de 2020 a 15.052. D’altra banda, les altes certificades van ser cinc –d’un total de 14.867–. Això va provocar que el balanç de casos actius s’incrementés en una persona, que ahir es va situar en 55. D’aquests, hi havia quatre persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell: tres a planta i una a l’UCI, que des de fa uns dies ja no requereix ventilació mecànica. En darrer lloc, el Govern va confirmar que no s’havia hagut de lamentar cap nova víctima, i el balanç d’òbit va restar en 130.

PUBLICITAT
PUBLICITAT