PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El mirador panoràmic de Tristaina atreu més de 7.750 visitants

2.300 turistes visiten la infraestructura el darrer cap de setmana

Per Laia Bautista

33 Uns turistes observen les vistes des del mirador solar de Tristaina.
33 Uns turistes observen les vistes des del mirador solar de Tristaina. | ANA/A.S.

El mirador turístic de Tristaina situat a la zona d’Ordino Arcalís, ja acumula més de 7.750 visitants des de la seva inauguració. El dia de portes obertes d’aquesta nova infraestructura panoràmica va ser el divendres 9 de juliol i hi van anar més de 1.300 persones entre turistes i residents. L'endemà, però, després de la inauguració, el nombre de visitants va disminuir a un total de 800 aproximadament.

Des de l’obertura de la infraestructura a la vall d’Arcalís, tots els 7.750 registrats van ser persones que van accedir des del telecabina de Tristaina i des del telecadira de Creussans i, per tant, no contemplen al nombre de persones que van pujar caminant fins al mirador panoràmic.

Cal destacar que els dies amb més afluència a la vall ordinenca van ser els caps de setmana, en especial aquest últim, que va comptar amb més de 2.300 persones. Des de Grandvalira van assegurar que «es nota com el cap de setmana va pujar més gent al mirador» i van qualificar-ho «d’èxit total» que va superar totes les expectatives previstes.

El balanç d’aquesta temporada d’estiu, respecte a les del 2019 i 2020, «ha augmentat gràcies a aquest nou atractiu turístic», segons van explicar les mateixes fonts. Així doncs, la temporada d’estiu d’aquest any, ja va superar des del 20 de juliol i amb molt poca diferència, la quantitat de persones que van visitar els dominis esquiables d’Arcalís en comparació a l’estiu del 2019. En canvi, referent a l’any 2020, estiu que va tenir un dels períodes més alts de la pandèmia, aquest estiu «ja s’han aconseguit doblar el nombre de visitants».

Com ja van explicar el dia de l’obertura, el mirador de Tristaina se situa al pic de Peyreguils, a 2.701 metres d’altitud i a pocs metres de la divisió geogràfica entre Andorra i França. Des de la seva estructura es poden veure els estanys de Tristaina juntament amb els pics de Tristaina, Costa Rodona, Creussans i Cabanyó. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT