PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern i el Copsia es posen d’acord per a l’atenció psicològica

La reunió determina mantenir el preu de 36 euros i el volum de vuit sessions, anunciat inicialment

Per Lídia López

Ester Vilarrubla, Víctor Filloy i Helena Mas, durant la presentació del pla setmanes enrere.
Ester Vilarrubla, Víctor Filloy i Helena Mas, durant la presentació del pla setmanes enrere. | SFGA / JAVILADOT

La reunió que ahir van mantenir el Govern i el Col·legi Oficial de Psicòlegs (Copsia) va servir per acabar de formalitzar l’acord per engegar el dispositiu d’atenció psicològica per la Covid-19. Segons va informar el president del Copsia, Òscar Fernández, a la trobada es van acabar de tancar els serrells de l’acord, amb quatre elements clau posats en comú. D’una banda, s’introdueixen unes proves psicotècniques demanades pel col·legi per tal d’obtenir «un resultat significatiu», i es va garantir la confidencialitat de les dades dels pacients. Així mateix, el Copsia va acceptar mantenir el preu de 36 euros per sessió, després de tenir «el compromís del cap de Govern que es tracta d’un preu emmarcat en aquest programa i que no es vincularà amb la conveniació amb la CASS». «Era una cosa que ens preocupava i ho volíem aclarir, i així ha estat», va reconèixer Fernàndez. D’altra banda, un element que no convencia als professionals era el nombre de vuit sessions que plantejava el Govern, si bé finalment també van acceptar-lo pel fet que es tracta d’un «programa tancat» al que «se li determinen unes sessions acotades perquè entenem que és una forma que més pacients s’hi puguin acollir».

Per tot plegat, després de l’anàlisi dins del col·legi i de l’intercanvi constant mantingut amb el Govern, el Copsia es va mostrar «satisfet» perquè «la importància de la salut mental ha quedat palesa i s’ha posat en relleu la participació dels psicòlegs en l’atenció». «Penso que és un fet històric que, per fi, els psicòlegs podrem ser protagonistes de l’atenció en salut mental».
El Copsia va enviar ahir mateix als seus col·legiats el conveni, finalment tancat, perquè els interessats puguin començar a signar-lo des d’avui mateix. D’aquesta manera, el president calcula que, si tot va bé, el dispositiu es podria posar en marxa «a finals de la setmana vinent o a principis de l’altra».

Finalment, Fernández va aprofitar l’ocasió per anunciar que la setmana vinent deixarà la presidència perquè, després de sis anys al càrrec, els estatuts del col·legi no permeten que repeteixi mandat. Està previst que la pròxima setmana se celebri una assemblea per determinar qui pren el relleu al capdavant del Copsia, i tot just quan arrenqui el programa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT