PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dos milions de facturació i 70.000 visitants, l’objectiu de Vallnord

Marticella reconeix que la meta és «ambiciosa» i destaca el retorn progressiu «a la normalitat»

Per Lídia López

Josep Marticella i Josep Maria Garrallà, en un moment de la presentació d’ahir a Arinsal.
Josep Marticella i Josep Maria Garrallà, en un moment de la presentació d’ahir a Arinsal. | Vallnord

La temporada d’estiu d’enguany va prenent forma, i ahir va ser el torn de la Massana de presumir de programa. El comú i Vallnord-Pal Arinsal van ensenyar les novetats, adreçades a donar protagonisme a la bicicleta, la gastronomia, l’oci familiar i la població d’Arinsal. «Estem tornant a la normalitat, a la situació abans de la pandèmia, i ens hem marcat un objectiu ambiciós, però que és clar i decidit: una facturació de dos milions d’euros», va assegurar el director general de l’estació, Josep Marticella, que també va destacar que l’activitat contribuirà a «dinamitzar l’economia de la parròquia i del país». La xifra equival a la temporada d’estiu del 2019. «Volem estar al top of mind de les persones que visiten Andorra i que s’animin a acostar-se a la Massana», va declarar. En aquest sentit, la previsió que Vallnord té sobre la taula és de rebre unes 70.000 persones al llarg de l’estiu. Per tot plegat, i tenint en compte que a l’hivern es va facturar un -88% de l’habitual, aquest any s’acostaran les xifres de beneficis entre una temporada i l’altra a l’estació, situant-se en una proporció de 60% l’hivern i 40% l’estiu.

L’estació mantindrà el late motiv de l’hivern, amb l’eslògan de Seguim amb tu, i amb tres grans elements presidint l’oferta: el Bike Park, que comptarà amb cinc remuntadors oberts i una trentena de circuits en vuit modalitats diferents; el Mountain Park, que tindrà 16 activitats disponibles; i la gastronomia de muntanya, amb fins a cinc establiments de restauració diferent per tal de repartir els clients i garantir les mesures de seguretat. D’altra banda, l’obertura del refugi del Comapedrosa demà marca l’inici oficial de la temporada, i cal destacar que ha millorat el servei amb wifi i ampliant l’aforament fins a les 30 places.

I, més enllà, l’estació comptarà aquest estiu amb un seguit de novetats per atraure més visitants. A mitjan juliol i de la mà de l’agència Esquiades.com, arribarà un dels simuladors d’esquí més avançats del món, del fabricant nord-americà Skytechsport, i que té per objectiu donar visibilitat al sector de la neu i crear més afició. També és remarcable l’aposta pel ciclisme: la inauguració de dos circuits d’eBike a Arinsal; la potenciació del cicloturisme amb els ports de Beixalís, Comallemple, Cabús i l’estació de Pal; o l’establiment d’unes taquilles per guardar les bicicletes al Planell de Pal.

D’altra banda, l’estació està construint un nou circuit de Copa del Món, amb sortida del Pic del Cubil i fins al telecabina de Cubil, i que promet ser més exigent que l’actual. S’inaugurarà al setembre, amb motiu de la Copa Catalana. Així mateix, juntament amb Caldea i Naturlandia, es llença un paquet d’Aventura & Spa per gaudir de diferents activitats d’oci del país.

Escape rooms i més BMX

Per la seva banda, des del Comú de la Massana, el conseller de Turisme, Josep Maria Garrallà, va apuntar que l’oferta de la corporació presenta un seguit d’«activitats clau per reactivar l’economia i agafar motivació després d’un hivern llarg». Primerament, Garrallà va posar en relleu els «dos productes estrella»: els 85 camins de muntanya i les sortides a cavall des d’Arinsal fins al Pla de l’Estany. I, passant a les novetats, la primera consisteix en la creació de dos escape rooms a la parròquia: un que tindrà lloc al cas antic d’Arinsal i que relata uns fets històrics d’Andorra, i un altre sobre els passadors que recorrerà el centre de la Massana.

I, tornant a la bicicleta, s’ha tirat endavant l’ampliació de les instal·lacions de les Berques d’Arinsal. Fins ara, hi havia una zona de BMX, que se simplifica i a la vegada s’amplia en espai per crear quatre àrees més: un pump track enquitranat, un circuit de cross country amb dos nivells, una zona de trial i una de salts, i el dirt jump. Aquesta instal·lació estarà enllestida en pocs dies i es presentarà oficialment el 27 de juny. «És una aposta ferma perquè la Massana sigui l’epicentre del ciclisme a Andorra», va posar en relleu el conseller.

Paral·lelament, la corporació i el consell d’EMAP segueixen en ple treball de recerca d’un nou director general de Vallnord-Pal Arinsal. «Marticella deixa el llistó molt alt, però estem buscant una persona per tenir la garantia de seguir endavant amb l’estació», va reconèixer Garrallà, mentre que el mateix director general va apuntar que es troba «il·lusionat i molt motivat per l’estiu», i va indicar que «les valoracions ja es faran quan pertoquin». Marticella deixarà el càrrec el 30 de setembre, després de set anys de dedicació. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT