PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació el cap de setmana supera el 55% en hotels oberts

Pujol demana que el certificat d’Andorra per viatjar sigui similar al d’Espanya i França

Per Alba Llacuna

Imatge d'arxiu de turistes amb maletes.
Imatge d'arxiu de turistes amb maletes. | ANA

La mitjana d’ocupació hotelera durant el darrer cap de setmana en els 28 establiments que la Unió Hotelera (UHA) tenia oberts va ser del 55,66%, mentre que la mitjana setmanal es va reduir al 35,11%. Tal com va reconèixer el director de la patronal, Jordi Pujol, aquestes xifres mostren un lleuger descens en comparació amb la setmana passada –quan va ser pont i es va fer fregar el 70% d’ocupació–. En qualsevol cas, Pujol va assegurar que «de moment, no hi ha res preocupant» i «esperem que no es trenqui la bona tendència que teníem» fins ara.

Pel que fa al nombre d’hotels oberts, la setmana passada van decidir reobrir les seves portes dos, tres més que en la setmana anterior, i és possible que en els pròxims dies reobrin tots els associats de l’UHA a les parròquies centrals, com a mínim, els caps de setmana. Quant a parròquies altes, també podrien començar a reobrir alguns de cara a la setmana que ve. En aquest sentit, els hotels de la Massana, on encara no hi ha cap associat en marxa, ho estan deixant tot a punt per reobrir tan aviat com Vallnord inauguri el seu Bike Park i el Mountain Park d’aquí a un parell de setmanes. «Obrir el dia 5 o el 8 permetrà als hotelers de la parròquia estar a ple rendiment quan arribin els amants de les bicicletes», va apuntar el director de l’UHA. A Canillo també ho estan enllestint tot per l’Andorra Mountain Music que arrenca el 26 d’aquest mes amb el concert d’Armin van Buuren, que a més coincideix amb el pont de Sant Joan.

Amb tot, fins a la segona quinzena de juny, no es preveu una reobertura completa dels establiments d’arreu del país. 

D’altra banda, Pujol va considerar que al voltant de la creació del passaport verd «hi ha una mica de confusió» i va demanar al Govern que el certificat que emeti Andorra sigui el més semblant possible al que faci Espanya i França, que també contempla poder-lo utilitzar per a la realització d’activitats dins del propi país –com anar al teatre–, més enllà de per viatjar a l’estranger. 

Finalment, aquest dilluns els hotelers van tenir una reunió de presentació amb el nou ministre de Turisme, Jordi Torres, que va resultar «molt positiva». «Volíem exposar les bases de com treballarem. Abans de la Covid, l’Executiu feia i desfeia com volia i comunicava o no comunicava, però arran de la pandèmia tots hem necessitat ajuda de tots i hem hagut d’anticipar aquestes necessitats i això és el que li vam demanar al ministre: continuar amb aquestes reunions cada 15 dies perquè hi hagi un feedback per part de tots els actors» turístics, va assenyalar el director de l’UHA. I, tal com ell mateix va afirmar, el ministre hi va estar d’acord. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT