PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els partits polítics atribueixen els resultats de l’enquesta a la Covid

«La davallada de la confiança en la democràcia» preocupa a Vela, que vol saber-ne els motius

Per Alba Llacuna

33 Una imatge d’arxiu del Consell General.
33 Una imatge d’arxiu del Consell General. | Maricel Blanch

Les diferents formacions polítiques van atribuir els resultats de l’enquesta política –presentada dilluns pel CRES– a la situació generada per la Covid. «No deixa de ser una foto d’un moment puntual. No es pot extrapolar a unes eleccions», va assegurar el president del Grup Parlamentari Demòcrates, Carles Enseñat, que, tot i això, no va poder amagar «la satisfacció que comporta que hi hagi una valoració positiva del Govern i del grup parlamentari». 
Del mateix parer és el president del Grup Parlamentari Liberals d’Andorra, Ferran Costa, que «només podem fer una valoració positiva perquè l’opinió pública dona suport de manera clara a la gestió que s’ha fet de la pandèmia des del Govern».
 
Des de l’oposició, la presidenta del Partit Socialdemòcrata (PS), Susanna Vela, no es va sorprendre dels resultats. «Tenint en compte el context actual són resultats que ens esperaven. No ens han sorprès», va afirmar Vela que, a més, va vincular la bona valoració al Govern perquè «és qui executa. La tasca del Consell General no té visibilitat» i es va mostrar preocupada per «la davallada de la confiança en la democràcia», que segons Vela, caldrà «tenir en compte i veure a què respon». Tot i això, des de la formació socialdemòcrata van valorar positivament la confiança que desperta Pere López, ja que en la pregunta amb resposta lliure, un 4,3% de la gent el van anomenar i el van situar a l’alçada del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
 
Per la seva part, el president del Grup Parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, no va voler donar-li més importància que la que ell considera que té: «Una enquesta que surt en el marc de la pandèmia», va apuntar el líder de Terceravia, «on la ciutadania ha donat per bona la gestió de la majoria».

En la mateixa línia es va manifestar la consellera general no adscrita, Carine Montaner, que va assenyalar que «els sondejos són sondejos. Ara cada grup té dos anys per treballar i demostrar el valor; en política pot canviar molt amb aquest temps». Montaner, però, va trobar-hi un punt positiu en aquesta enquesta i és la confiança que ella desperta en la població, que la situen en cinquena posició, mentre que en la darrera se situava en vuitena posició. «Divideixo molt  a la gent pel posicionament que tinc: agrado o no», va argumentar la consellera general.

Tot i l’enquesta, les formacions polítiques són molt conscients que encara queden gairebé dos anys de legislatura i molta feina a fer. En aquest sentit, Enseñat va reiterar la importància de «fer-ho igual o millor que el que s’ha fet fins ara» amb les accions que s’hauran d’impulsar amb «la recuperació econòmica postcovid que encara és molt incipient». Entre aquestes accions, el president del grup parlamentari taronja va assenyalar «la recuperació econòmica, els drets individuals, l’accés a l’habitatge, el salari mínim, les pensions i la reforma de la seguretat social».

Des del PS, en aquest sentit, van indicar que ara tenen dos anys per  intentar dur a terme els seus projectes polítics, «que s’han vist afectats» a causa de la Covid. Una visió compartida per Terceravia que només espera que es recuperi la màxima normalitat possible per poder «fer política».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT