PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Actua llença el quart programa de subvencions per a les pimes

L’import màxim es redueix a 5.000 euros per poder arribar a més empreses

Per El Periòdic

El ministre Gallardo i la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo.
El ministre Gallardo i la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo. | SFGA/JAViladot

Actua Empresa va llençar ahir la quarta edició del programa de subvencions per a la petita i mitjana empresa. «És un programa consolidat», va apuntar el ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d’Actua, Jordi Gallardo, qui va destacar que tot i la situació de contenció pressupostària per la Covid-19, «hem fet esforços per mantenir els 180.000 euros de pressupost» pel programa. Com a novetat d’enguany, s’ha decidit rebaixar l’import màxim que s’atorga a una empresa de 6.000 a 5.000 euros «perquè hem detectat que bona part dels serveis que reclamen estan al voltant d’aquesta quantitat» i per poder arribar a més empreses, va indicar Gallardo, afegint que els agradaria que en un futur aquesta dotació pogués ser major.

L’objectiu del programa és donar suport a la transformació digital de l’empresa andorrana perquè sigui més competitiva, innovadora i tecnològica, a banda d’ajudar al teixit empresarial a la seva internacionalització. Una de les característiques del programa és que el 80% de les ajudes es destinen a empreses que tenen una facturació menor a 350.000 euros, i el 20% restant a empreses que facturen entre 350.000 i un milió d’euros. Els principals apartats on estan dirigits els ajuts són la innovació, la internacionalització i l’optimització. De fet, el ministre va recordar que tot i que el grau de digitalització de les empreses del país ha millorat, encara calen més esforços. Per aquest motiu, el procés de digitalització del Govern en el sector públic «ha d’impulsar al sector privat». En aquest sentit, va avançar que des de l’Executiu també s’està treballant en algun programa de finançament.

Així, el termini per presentar la sol·licitud estarà obert fins al proper 22 de juny. Ja l’any passat, es va canviar el procediment de selecció dels projectes, que abans anava per ordre d’arribada, a un sistema per concurrència competitiva. Les empreses que ho desitgin han d’omplir un formulari i han d’explicar perquè volen el servei i com ho emmarquen dins la seva estratègia empresarial com també els recursos que disposen. En total hi ha cinc criteris amb un màxim de 100 punts. L’encarregat de fer la selecció és el Consell d’Administració d’Actua Empresa i per poder rebre l’ajut s’ha d’obtenir un mínim de 70 punts. «És molt important que l’empresa expliqui bé el projecte i ens convenci que el seu projecte tindrà un impacte important per a ells», va avançar la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo.

Pel que fa al programa del 2020, es van rebre 73 sol·licituds i se’n van atorgar 51 a 51 empreses per un total de 61 serveis. Hidalgo va assenyalar que la majoria dels sectors subvencionats, van ser relacionats amb la salut i el benestar, l’educació i l’esport, i el comerç. Quant als serveis subvencionats, la gran majoria estan relacionats amb la digitalització i el comerç electrònic no només per a vendre, sinó també per integrar-ho dins el procés de gestió de l’empresa. Així, el comerç electrònic, el màrqueting digital i la internacionalització a través del web representen més del 50% de les subvencions. En aquest sentit, el 33% del total de les subvencions van anar a empreses que no facturaven més de 50.000 euros. Per aquest motiu, el risc que s’assumeix des d’Actua Empresa és gran perquè són empreses amb poc múscul econòmic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT