PUBLICITAT

Andorra la Vella

La UE revisa la llista de paradisos fiscals i Andorra no hi surt

El Principat compleix amb les normes internacionals en aquests assumptes

Per Laia Moliné

El Parlament Europeu
El Parlament Europeu | EFE-ARCHIVO

Tal i com estava previst el consell de la Unió Europea (UE) va actualitzar ahir, dilluns 22 de febrer, la seva llista de jurisdiccions no cooperatives en l’àmbit fiscal. S’han renovat els criteris per elaborar la mateixa amb motiu d’adaptar-los als reptes actuals i futurs. Tot i així, el Principat no apareix en la publicació i, a més, des de l’OCDE tampoc es fa referència a Andorra.  
L’entrada de la Dominica i la sortida de Barbados han estat les novetats més rellevants. També cal destacar la sortida del Marroc que apareixia en l’annex gris com a régim fiscal perniciós. En total s’hi troben 12 Estats o jurisdiccions com a paradisos fiscals de la UE: Anguila, Dominica, Fiji, Guam, Palau, Panamà, Samoa, Seychelles, Trinitat i Tobago, Illes Verges i Vanuatu. Aquests països són considerats com aquells que fomenten pràctiques fiscals abusives. L’objectiu és «fomentar un canvi positiu de la seva legislació i pràctiques fiscals». 
L’actualització dels paradisos fiscals de la UE arriba per calmar les aigües després que el líder d’Unides Podem, Pablo Echenique, exigís que el Principat tornés a entrar a la llista corresponent espanyola. Aleshores, la resposta de la UE dona un cop de taula a tot el que es manifestava des de l’Estat veí del sud, donant també un aire tranquil·litzador amb el missatge que Andorra no suposa cap conflicte per a la Unió en assumptes fiscals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT