PUBLICITAT

Salut detecta 40 nous positius durant les darreres hores

Un nou decés relacionat amb la malaltia eleva el total a 107 defuncions

Per Irene Mas Fàbrega

L’hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Arxiu ANA

El Ministeri de Salut ha detectat 40 nous casos positius de Covid-19 durant les darreres 24 hores. Aquesta dada situa la xifra total d’infectats al país des del mes de març de l’any passat, quan va començar la pandèmia, als 10.503.

Per contra, el Govern ahir també va informar, a través d’un comunicat, que el nombre de persones que ha superat la malaltia ascendeix fins a les 9.911. Per tant, els decessos causats pel virus es mantenen en 107 després de la defunció que es va registrar el dissabte passat.

En aquests moments, al Principat hi ha 485 casos actius de coronavirus i la pressió sobre el sistema sanitari ha augmentat. En aquest sentit, l’Executiu va fer saber que en total hi ha 22 malalts ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, mentre que el divendres passat n’hi havia 21. De les persones que requereixen atenció sanitària en aquests moments, 11 són a planta i 11 a la Unitat de Cures Intensives (UCI); de les últimes, 10 requereixen ventilació mecànica per a poder respirar. A la planta Covid habilitada al centre sociosanitari del Cedre segueix sense haver-hi cap pacient ingressat.

Finalment, en relació amb la incidència de la Covid-19 sobre la població escolar, el Ministeri de Salut va informar que en aquests moments 14 aules es troben sota un règim de vigilància activa; quatre d’aquestes estan confinades completament i 10 de manera parcial. Per altra banda, hi ha 19 classes més en vigilància passiva. 

Avanç de la vacunació 

Durant la jornada del dissabte es van subministrar 14 vaccins al país. Les darreres se sumen al total de dosis que s’han posat en el context de campanya de vacunació contra la Covid-19, que ja ha implicat l’aplicació de 1.298 vacunes de la farmacèutica Pfizer. A aquestes, també s’hi sumen les que formen part de la revacunació de les primeres persones que van rebre el vaccí, amb un total de 324 dosis.

En la mateixa línia, El Periódico de Catalunya va informar, ahir, que la vacunació al territori veí del sud segueix el seu curs. En concret, s’ha subministrat la primera dosi a 240.238 persones, de les quals, 167.671 ja han rebut, també, la segona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT