PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els monitors d’esquí creuen que la situació és «crítica»

Iriarte defensa que s’hauria pogut donar d’alta als professionals i fer ERTOs

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu d'una classe d’esquí.
Imatge d'arxiu d'una classe d’esquí. | Tony Lara

La primera assemblea de la temporada de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME), celebrada ahir, va certificar la situació delicada que viuen els professionals del sector. Segons va informar RTVA, en declaracions prèvies a l’inici de trobada, el president de l’AAME, Carles Iriarte, va compartir el neguit per una situació «crítica», i va considerar que els ha mancat el suport de les institucions. En aquest sentit, Iriarte va argumentar que hi ha monitors que segueixen sense feina, que les ajudes per part del Govern van tard, i va alertar que part dels associats s’ha quedat sense cobertura sanitària fruit de la desocupació. «Hi ha monitors que fa 20 o 30 anys que estan treballant a la mateixa escola. Se’ls podria haver donat d’alta, i en cas de no tenir feina, posar-los en ERTO. Però, senzillament se’ls ha deixat: no us contractem, no us donem d’alta, aneu a demanar ajudes; però aquestes ajudes no estan pensades per un treballador que pot treballar perquè la seva empresa està oberta, i simplement, no els donen d’alta», va apuntar el president. 

A la reunió, celebrada al centre cultural La Llacuna, hi van participar 12 persones i també s’havien delegat alguns vots dels associats. De fet, l’assemblea estava prevista pel dimecres, però a darrera hora, es va ajornar un dia per motius aliens a l’AAME. L’ordre del dia contemplava un total de 13 punts, a banda de la reflexió sobre l’actualitat.

D’aquesta manera, es van tractar qüestions com l’evolució de les converses amb les societats explotadores dels camps de neu, es va debatre sobre l’estat dels EPIs –equips de protecció individual–, que trobaven «incomplets» i l’Associació Internacional d’Instructors d’Esquí (ISIA). A més, la junta directiva també va traslladar als associats informació relativa a les reunions mantingudes amb el Ministeri d’Interior i el Ministeri d’Educació, al que van traslladar la petició per prioritzar la contractació de monitors andorrans per desenvolupar la formació de l’esquí escolar.

D’altra banda, preguntat sobre una possible concentració davant de l’Edifici Administratiu del Govern que volen promoure alguns grups de monitors del país aturats, Iriarte va apuntar que des de l’AAME descarten sumar-s’hi, i animen al conjunt de professionals del sector a unir-se. 

Al tancament d’aquesta edició, la reunió seguia en curs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT