PUBLICITAT

La Unió Hotelera es conforma amb l’StopLab del Pas de la Casa

L’entitat creu que subvencionar el 50% del cost de les TMAs pot enviar un missatge erroni

Per Helder Alves

Imatges de l’StopLab del Prat de la Creu.
Imatges de l’StopLab del Prat de la Creu. | ANA /P.P.

El director de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol, veu positivament la instal·lació d’un StopLab per part del Comú d’Encamp al Pas de la Casa. Tot i això, va explicar que ells ja van fer una demanada per a la instal·lació d’un segon a Soldeu per facilitar la prova als possibles turistes francesos  que s’allotgin a les parròquies altes. Pujol vol esperar que es reveli el nombre oficial de proves TMA fetes en aquests dies, ja que si és molt baix, considera que no seria necessari disposar d’una altra ubicació. Per altra banda, Pujol va reflexionar sobre l’actual ubicació, en referència a que si els turistes es realitzen les proves al Pas de la Casa, molts no es desplaçaran a les parròquies més baixes i els comerços poden perdre volum de negoci.
En referència al fet pel qual el Comú d’Encamp assumeixi el 50 % de l’import de les proves realitzades als turistes, Pujol va comentar que «nosaltres ja vam parlar de repartir costos entre entitats públiques i privades, però en aquell moment es parlava de proves PCR, que són molt més costoses. Quan el Govern va fructificar les seves converses amb el govern francès i es va decidir que es demanarien proves TMA, va canviar completament la situació, i nosaltres creiem que aquesta subvenció pot transmetre un missatge equivocat a França, per això hem de ser molt curosos».
L’entitat va demanar la possibilitat de permetre també el retorn de contagiats amb símptomes lleus al seu país d’origen, però el director de l’UHA va indicar que «encara no tenim resposta, tot i que ens consta que els governs andorrà i francès estan treballant per resoldre aquesta possibilitat».
Per la seva banda, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va considerar ahir que «és bo que el Comú d’Encamp es preocupi pels seus visitants» i va afegir que «és una bona iniciativa per tractar bé els seus turistes». I sobre el possible efecte reclam, sobre el que la setmana passada va alertar, Benazet va exposar que «no entenem que la reducció del 50% de les TMA sigui un pack turístic», destacant que «som molt prudents amb les mesures que prenen els països veïns perquè la situació és complicada». No obstant això, sí que va veure amb un major efecte de reclam l’establiment d’un StopLab al Pas de la Casa i, per això, va assegurar que «seguirem en la posició que estem ara». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT