Кривокапић на челу савјета за владавину права

Срна
Кривокапић на челу савјета за владавину права

ПОДГОРИЦА - Влада Црне Горе изабрала је данас чланове Савјета за владавину права, који ће водити премијер Здравко Кривокапић.

Замјеници Кривокапића биће министри правде, људских и мањинских права и унутрашњих послова Владимир Лепосавић и Сергеј Секуловић, саопштено је на сајту Владе Црне Горе.

Савјет чине предсједник, замјеници предсједника и осам чланова.

"Чланови Савјета су главни преговарач за вођење преговора за приступање ЕУ, члан Преговарачке групе за вођење преговора о приступању Унији задужен за поглавља 23 - Правосуђе и темељна права и 24 - Правда, слобода и безбједност", наводи се на сајту Владе.

Чланови су и предсједник Врховног суда, предсједник Судског савјета, врховни државни тужилац, главни специјални тужилац, директор Управе полиције и директор Агенције за спречавање корупције.

Савјет прати реализацију обавеза из поглавља 23 и 24 у процесу приступања Црне Горе ЕУ у складу са препорукама главног преговарача и члана Преговарачке групе за вођење преговора о приступању ЕУ задуженог за наведена поглавља.

Наводи се да Савјет прати реализацију обавеза с циљем испуњавања привремених мјерила у поглављима 23 и 24, као и реализацију обавеза ради испуњавања завршних мјерила у тим поглављима.

Савјет разматра разлоге за кашњење у реализацији обавеза и даје препоруке државним, органима државне управе и другим органима и институцијама за хитно поступање ради реализације обавеза из поглавља 23 и 24.

Савјет обавља и друге послове, у складу са одлуком о успостављању структуре за преговоре о приступању Црне Горе ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана