PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les estacions apunten al 19 de desembre per a l’obertura

Les restriccions als països veïns marquen l’ajornament de la data

Per Judith Sáez, Lídia López

Imatge d’arxiu d’esquiadors a les pistes d’Arinsal.
Imatge d’arxiu d’esquiadors a les pistes d’Arinsal. | Maricel Blanch

La situació epidemiològica i les restriccions de mobilitat a la resta d’Estats europeus modificaran de nou el calendari d’obertura de les pistes d’esquí del Principat. La nova data que les estacions plantegen, després d’ajornar en primer lloc el darrer cap de setmana de novembre i el primer de desembre després, és el dia 19 del mes que ve. És el cas de l’estació Vallnord Pal - Arinsal, que la cònsol major de la Massana, Olga Molné, va confirmar ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Comú massanenc, que arrencarà la temporada en aquesta data. «Des d’ara sabem que no es podrà fer el pont de la Puríssima, que era un bon punt de partida de la temporada», va precisar Molné al respecte, si bé va destacar que «la situació evolutiva de la pandèmia» fa que les decisions s’hagin d’anar revisant i reconsiderant.

Per la seva banda, el director d’Ensisa, David Hidalgo, va exposar ahir durant la sessió de Consell de Comú de Canillo, al voltant de Grandvalira, que «la previsió també és obrir el 19 de desembre». A més, va reconèixer que des del grup estan a l’expectativa de les decisions que prenguin la resta de països de l’entorn i en especial, França i Espanya. Tanmateix, el directiu va recordar que el president francès, Emmanuel Macron, va demanar endarrerir l’inici de la temporada d’esquí fins a finals de gener del 2021, així com el govern alemany i italià donen suport a la pròrroga, que no s’ha donat a Suïssa, que ja ha iniciat la temporada, ni tampoc a Àustria o Catalunya, que esperen fer-ho abans de Nadal. A més, a les complicacions derivades de la pandèmia s’hi sumen les condicions climatològiques, ja que segons va ressaltar Hidalgo, no es preveu una entrada significativa de neu fins al primer cap de setmana de desembre.

Més enllà del dia d’inici, des d’Ensisa estimen una millora de la venda de forfets durant la segona part de la temporada. Tal com va destacar Hidalgo, la venda de forfets es va avançar al juliol, registrant un 10% més de les habituals en el mercat anglès, tot i que ara s’ha aturat a causa de les restriccions, una situació similar a la del mercat escandinau. Per això, confien en l’arribada de visitants dels països veïns, que l’any passat van representar el 51,3% els espanyols i un 13,3% els francesos.

Paral·lelament, el Comú de la Massana, va aprovar ahir fer una aportació extraordinària d’1.500.000 euros a EMAP per finançar certes inversions inajornables: una intervenció en els canons de neu d’Arinsal, la compra de nous uniformes per a la plantilla i millores en les zones de restauració. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT