PUBLICITAT

Unanimitat per endurir les sancions pel consum d’alcohol i drogues

El Consell aprova la modificació de la Llei de seguretat pública, que inclou programes de treballs comunitaris

Per Irene Mas Fàbrega

Un moment de la sessió de Consell General que va tenir lloc ahir.
Un moment de la sessió de Consell General que va tenir lloc ahir. | ANA/M.F.

Durant la sessió de Consell General que va tenir lloc ahir a la tarda, tots els grups parlamentaris van aprovar la proposició de llei qualificada de modificació de seguretat pública de l’any 2018. Segons va explicar la consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Judith Salazar, entre d’altres coses la legislació «aporta protecció als menors, amplia el marc legal en relació amb les sancions sobre el consum d’alcohol i drogues, aposta per a la prevenció del consum dels mateixos elements a l’espai públic, regula el comportament a l’espai comú i prohibeix les conductes que no són cíviques i contempla les sancions relacionades amb la conducció sota els efectes d’elements estupefaents o de la venda dels mateixos a menors».


Tots els membres del consell van coincidir en la preocupació pels efectes de l’increment del consum d’alcohol i drogues entre el jovent i van estar d’acord que s’endureixin les sancions. En aquest sentit, alguns dels aspectes que determina la modificació que es va aprovar ahir són, segons va apuntar Salazar durant la sessió ordinària, «l’impuls sobre la rehabilitació de menors i la introducció al codi penal de la substitució de sancions econòmiques per treballs socials de caràcter comunitari a menors de 25 anys» sempre que no hagin sigut reincidents. A partir d’aquest moment, doncs, el Govern disposa d’un any per dur a terme la regulació del programa que empari aquesta rehabilitació.


En la mateixa línia, la consellera general de Demòcrates Esther Molné, va valorar en positiu la modificació de la llei tenint en compte que, entre altres coses, han constatat que els delictes relacionats amb la circulació han augmentat, durant l’últim any, aproximadament un 50% en comparació amb l’any anterior, i que la major part de delictes en qüestió són en relació amb la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues. Així, va apuntar que aquesta tipologia de comportaments són «molt perjudicials per a la societat en general» i que «s’ha de treballar per erradicar-los». 


Per altra banda, Molné va considerar que «cal complementar les sancions a partir dels eixos de l’educació, la prevenció i la sensibilització dels joves». En aquest sentit, tant el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell en nom del Govern, com Joan Carles Camp, conseller de Terceravia + Unió Laurediana + Independents, van mostrar-se a favor de la necessitat expressada d’incidir en l’educació per a la sensibilització. 


Camp va afegir, també, que des del grup parlamentari consideren que «cal destinar més recursos per erradicar el comerç il·lícit d’estupefaents i s’ha d’acabar amb aquests distribuïdors i traficants, que tant de mal fan a les persones vulnerables i que destrossen famílies senceres».

Acord en la modificació de la llei de finances comunals

Amb el consentiment de tots els grups parlamentaris que formen part del Consell General, ahir es va aprovar la presa en consideració de la proposició de Llei de les Finances Comunals. En aquest sentit, tots van mostrar-se d’acord amb el criteri emès pel Govern sobre el fet que caldrà avaluar quin pot ser l’impacte de l’increment de gravàmens que es proposa a la llei sobre determinats impostos, com el de radicació o el d’inquilinat. Per altra banda, el conseller dels socialdemòcrates, Pere López, va qüestionar si els augments d’impostos poden arribar a suposar, fins i tot, l’increment dels preus del lloguer i Joan Carles Camp, de Terceravia, va apuntar que les corporacions que tenen camps de neu es troben en situació «d’inferioritat de condicions» respecte de les que no en tenen, ja que no se’ls computen els ingressos però sí les pèrdues d’aquestes societats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT