PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra la Vella destina 65.000 euros al comerç de la parròquia

El segell de qualitat serà un 50% més barat per als establiments

Per Judith Sáez

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el president de la Cambra, Miquel Armengol, ahir.
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el president de la Cambra, Miquel Armengol, ahir. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

El Comú d’Andorra la Vella i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) s’han compromès a col·laborar per donar suport al teixit comercial de la parròquia en un escenari postpandèmia, amb l’objectiu de reactivar l’economia i minimitzar l’impacte de la crisi. Així, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va anunciar el compromís de l’administració, que destinarà una partida de 65.000 euros per a les empreses de la parròquia.

Les inversions anunciades ahir al matí durant una presentació al Centre de Congressos suposen 20.000 euros que es destinaran a subvencionar el 50% de les despeses que han d’assumir els establiments que volen obtenir el segell de qualitat, anomenat Andorra Comerç Excel·lent i amb vigència de tres anys, que certifica la qualitat a partir d’una auditoria que alhora proposa mesures correctores. D’aquesta manera, la reducció als comerços que tenen fins a cinc treballadors serà de 345 euros; dels que tenen entre sis i 10, de 575 euros; d’entre 11 i 50, de 725 euros, i més de 51 empleats, de 875 euros.

Marsol va celebrar la mesura perquè, tot i que la situació que comporta la pandèmia ho ha evidenciat, «fa temps que hem d’apostar per la qualitat». En aquesta línia, el president de la Cambra, Miquel Armengol, va anunciar que els sis establiments que van inscriure’s per a l’obtenció del certificat abans de la crisi sanitària també comptaran amb el descompte i se’ls retornarà el 50% ingressat. Pel que fa a l’any 2019, es van obtenir nou segells, els quals des de la Cambra consideren un atractiu i un símbol de reconeixement que provoca que «el turista compri i es vengui». Convé recordar que la proposta sorgeix pocs dies després que el Govern anunciés que s’ha decidit prescindir de la partida que s’inclou al Pla estratègic del turisme de compres per a l’any 2021.

L’altre bloc d’accions de suport al comerç de la parròquia, que va anticipar Marsol durant la darrera sessió de comú extraordinària, és una inversió de 45.000 euros per a subvencionar el 100% del cost d’inscripció d’un catàleg de 15 formacions que imparteix la CCIS i que, segons la cònsol, serveixen perquè «els comerços facin reciclatge», tot valorant que justament ara «és un bon moment» per fer-ho. En concret, aquests cursos tracten qüestions com el posicionament a la xarxa, la venda per Internet, la millora de l’experiència de compra, tècniques de persuasió, innovació i teletreball, el treball en equip i la presa de decisions. Així mateix, Armengol va manifestar que permeten més professionalitat i, en conseqüència, que es potenciï la comercialització.

Per altra banda, la cònsol major de la parròquia va recordar que aquestes mesures se sumen a les que es va comprometre l’administració en el marc de la pandèmia, suposant 3,4 milions d’euros. Per a la reactivació del comerç es van invertir 118.583 euros: 73.000 d’inversió publicitària, 43.783 per facilitar espais per ampliar les terrasses i 1.800 per sufragar les inscripcions de 36 comerços d’Andorra la Vella, que es complementen amb les actuals. A més, el paquet de mesures també va definir un compromís del comú de 600.000 euros en concepte de deduccions d’impostos i taxes a les empreses, que són proporcionals als dies de tancament pel confinament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT