PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sensació d’ofec als bars

Els responsables lamenten que se’ls culpabilitzi i creuen que el Govern els ha abandonat fins al punt que «acabaran amb el sector»

Per Lídia López

Una terrassa buida ahir a Encamp.
Una terrassa buida ahir a Encamp. | El Periòdic

Desastrós, nefast i depriment. Aquests són alguns dels adjectius amb els quals els encarregats dels bars qualifiquen la situació arrel de les noves mesures del Govern per tal de frenar l’expansió de la Covid al Principat. El sentiment comú del sector és que se’ls està culpabilitzant de l’evolució epidemiològica i no entenen per què són més permissius amb altres entorns on es produeixen aglomeracions o transmissió del virus.

«Subsistirem fins que el banc o la paciència ens digui prou», va reconèixer el responsable de la cafeteria Bondia. L’aspecte que més l’ha molestat, és que «ens han obligat a fer de policies», pel fet d’haver de demanar les dades als seus clients sense ni tan sols «tenir un formulari o pauta de les qüestions que hem de preguntar». Un element que, a més, acaba d’espantar els pocs clients que ahir es van acostar als establiments, ja que en aquest bar, s’havia calculat en una pèrdua de prop del 70 o el 80% de la clientela habitual. 

El gerent també va destacar que la galleda d’aigua freda va ser doble, perquè al moment que va arribar, estaven llestos de cara al pont d’aquest cap de setmana. «Tres dies abans i sense previ avís ens diuen això, i ara què en faig dels 6.000 euros de gènere que he comprat pel pont?», va lamentar. 

D’altra banda, també va posar en relleu que, fins ara, no s’ha hagut de tancar cap establiment d’aquesta tipologia per un brot, i va destacar les constants inspeccions que el gremi rep de cara a la seguretat d’aquests indrets. Uns elements que no s’han tingut en compte, segons ell. «La situació era difícil, però sembla que el Govern ens posi el peu al cap perquè ens acabem d’enfonsar», va apuntar. Una queixa també extensible als comuns, apuntant que «la senyora Marsol deixi de pensar en telefèrics i es plantegi eliminar-nos les taxes aquest any»

Per tot plegat, des del Bondia van reclamar que «és moment de fer força amb una associació i defensar-nos especialment tots els locals petits», i també va sentenciar que «es volen carregar el sector».

Amb una tònica semblant, la responsable de la Granja Diva, va explicar que «he obert per provar si almenys podia cobrir les despeses, però no val la pena». A partir d’avui, mantindrà la persiana abaixada fins que es normalitzin les mesures perquè «per això, millor m’estic a casa». I és que, tal com va assegurar, als volts de les 17.00 hores, «he fet la mateixa caixa que hauria fet en una hora un altre dia», assegurant que «no he guanyat ni per pagar la llum que he gastat»

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT