PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià de Lòria vol ser un referent en sostenibilitat

A la jornada del dia 22 presentaran el nou pla director en matèria

Per El Periòdic

Albert Batalla i Josep Majoral, després de la presentació.
Albert Batalla i Josep Majoral, després de la presentació. | ANA / A.S.

El Comú de Sant Julià de Lòria, juntament amb BMS Consultoria Estratègica de la fundació Bomosa, van presentar ahir la Jornada de Sostenibilitat que se celebrarà el pròxim 22 d’octubre al matí al Centre cultural i congressos lauredià. El cònsol major, Josep Majoral, va manifestar que aquest és el primer pas del compromís polític que tenen amb la ciutadania per esdevenir una parròquia sostenible i també per dinamitzar la parròquia econòmicament. Durant aquesta jornada, es presentarà el pla director del desenvolupament energètic de la parròquia per tal d’esdevenir una referència en matèria de sostenibilitat i d’energies renovables al Principat. En definitiva, l’objectiu és que tota empresa miri la parròquia laurediana per «l’oportunitat de negoci que generen a través del desenvolupament del pla i amb la implementació d’energies renovables», segons Majoral.

El pla, principalment, dona una radiografia inicial de la situació de la parròquia calculant la petjada de carboni. A més, se centra en la mobilitat del parc mòbil del mateix comú i amb l’enllumenat públic. «Fa una sèrie de propostes que s’han d’anar implementant per aconseguir l’objectiu final de tenir una parròquia lliure d’emissió de carboni», va declarar Majoral. Aquest pla ha estat dissenyat per BMS Consultoria Estratègia by Bomosa Fundació, i el seu director, Albert Batalla, va detallar que se’ls va encarregar l’auditoria i el pla estratègic a principis d’any i en ell mostren com s’ha de fer aquesta transició energètica als edificis comunals i a l’administració. Tal com va indicar Batalla, l’empresa té com a objectiu acompanyar institucions públiques i empreses privades en qüestions vinculades a la responsabilitat social corporativa i també en qüestions de sostenibilitat.

Adjudicació 

D’altra banda, el comú va fer un pas endavant per a fer efectiva la renovació d’una cinquantena de parquímetres –que s’espera que funcionin amb energia renovable– publicant al BOPA l’adjudicació de la instal·lació i manteniment dels nous aparells, així com la prestació de serveis de gestió, a Tecnologia Capital. La societat rebrà una comissió del 20% per aquelles transaccions que es facin als parquímetres, un 10% en les transaccions fetes a través de l’aplicació d’aparcaments, i un 3% pel que fa a les transaccions relatives al cobrament de sancions i denúncies.

Tal com va apuntar el cònsol a l’agost el sistema actual amb què treballa la parròquia és «obsolet» i s’ha buscat una «modernització» que comporti «beneficis» per a la ciutadania. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT